Τίτλοι τέλους για το Ελληνικό Σχολείο Μονάχου;

Στη συνεδρίαση της 20ης Ιουλίου 2016, το Δημοτικό Συμβούλιου του Μονάχου, αποφάσισε να αφαιρέσει το δικαίωμα οικοδόμησης στο παραχωρηθέν οικόπεδο προς την Ελληνική Δημοκρατία.

Η απόφαση προφανώς και δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία.

Ήρθε η ώρα, επιτέλους, με αφορμή αυτή την εξέλιξη, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, όσοι ενδιαφέρονται και αγωνίζονται για ουσιαστική, δημόσια και δωρεάν παιδεία, να παραμερίσουν όψιμους “εργολάβους” και “πατριώτες” και να πάρουν την υπόθεση της ελληνόγλωσης εκπαίδευσης στα δικά τους χέρια, όπως είχε κάνει το μεταναστευτικό κίνημα πολλές φορές στο παρελθόν.

Κανείς δεν θα μας χαρίσει τίποτα αν δεν αγωνιστούμε να το κερδίσουμε. Τα τελευταία χρόνια και οι εξελίξεις στο ζήτημα της εκπαίδευσης των μεταναστών δίνουν διαδοχικά μαθήματα για το ρόλο των “εργολάβων” του κινη΄ματος και των “εργολαβιών” τους. Η εξέλιξη στο ζήτημα του ιδιώκτιτου σχολικου συγκροτήματος είναι μόνο το κερασάκι στην τούρτα των υποχωρήσεων και της υποβάθμισης της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης.

Η Επιτροπή Αγώνα Μονάχου, καλεί όλους σε συντονισμό δράσης με σαφειίς διεκδικήσεις που θα θίγουν την αιτία των προβλημάτων στην εκπαίδευση των μεταναστών, μακρυά από οσφυοκαμψίες και “ρουσφετάκια”, που τελικά οδηγούν στην υποβάθμιση και τον εξεφτελισμό του συνόλου των εργαζομένων.

Το μέλλον δεν έρχεται έτσι μόνο του – νέτο /σκέτο- αν δεν βάλουμε χέρι και εμείς.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ – ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ