Συμπαράσταση στον Αγώνα των Υγειονομικών στην Ελλάδα

Μένουμε Δυνατοί – Δεν μένουμε Σιωπηλοί

Η Επιτροπή Αγώνα Μονάχου, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τους λαούς όλου του κόσμου, ενώνει τη φωνή της με αυτή των Ελλήνων Υγειονομικών στον αγώνα για υγειονομική κάλυψη αντάξια των αναγκών και των απαιτήσεων της κοινωνίας, της Εργατικής Τάξης και όχι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των συμφερόντων των Φαρμακευτικών εταιριών, των ιδιωτικών κλινικών, οποιουδήποτε αντιμετωπίζει την υγεία του λαού ως μέσο κερδοφορίας και ως εμπόρευμα.

Στέλνουμε την αλληλεγγύη μας στο δοκιμαζόμενο Ιταλικό και Ισπανικό λαό, καλούμε τους εργαζόμενους στη Γερμανία σε εγρήγορση και όχι σε επανάπαυση παρά τις τρέχουσες, πρωτόγνωρες συνθήκες, για πολλούς από τους Ευρωπαϊκούς λαούς και τις νεότερες γενιές.

Καμία εμπιστοσύνη σε αυτούς που έφεραν την κατάσταση της δημόσιας υγείας στα επίπεδα να μην μπορεί να αντιμετωπίσει αντίστοιχες κρίσεις.

Κανένας γιατρός να μην αναγκαστεί να επιλέξει ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει εξαιτίας των τραγικών επιλογών προς το συμφέρον της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Δίπλα στους Έλληνες Γιατρούς, όλα τα εργατικά σωματεία, όλες οι συλλογικές εκφράσεις να διεκδικήσουν σε όλη την Ευρώπη:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
  • Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς και τις ευπαθείς ομάδες.
  • Άμεση και πλήρη επίταξη ιδιωτικών ιατρείων, ιδιωτικών εργαστηρίων και ιδιωτικών κλινικών μαζί με το προσωπικό τους, άνευ όρων κλινών, κλινών ΜΕΘ. Η αντιμετώπιση του κορονοϊού να μην είναι μέσο πλουτισμού.
  • Κατάργηση της εισαγωγής και αμοιβής περιστατικών με βάση το σύστημα DRG (Diagnosis Related Groups), των διαγνωστικά ομοειδών ομάδων, που μόνο σκοπό έχει την αύξηση του κέρδους των ιδιωτικών κλινικών μέσω της συμπίεσης του κόστους. Η περίθαλψη να ακολουθεί τις ανάγκες του κάθε ασθενή.
  • Έρευνα για φάρμακα και εμβόλια, όχι για το κέρδος αλλά μέσα από διεθνή συνεργασία για την υγεία των λαών.
  • Πλήρη προστασία των θέσεων εργασίας και του εισοδήματος όλων των εργαζόμενων και των οικογενειών τους που πλήττονται από τα μέτρα.

Στις 7 Απρίλη, η φωνή των υγειονομικών της Ελλάδας γίνεται φωνή όλων μας. Έτσι θα εκφράσουμε έμπρακτα την ευγνωμοσύνη μας σε αυτούς που δίνουν τη μάχη να κρατήσουν ζωντανούς αυτούς που θα αρρωστήσουν».