ΕΛΜΕ Βαυαρίας: Σοβαρό πρόβλημα από την μη πληρωμή του ειδικού επιμίσθιου εξωτερικού για τους Έλληνες εκπαιδευτικούς

Η σελίδα μας στο Facebook:

Το παρακάτω άρθρο μας τράβηξε το ενδιαφέρον και το αναδημοσιεύουμε απο τον 902:

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν Έλληνες δάσκαλοι και καθηγητές στο Μόναχο, καθώς, όπως καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Βαυαρίας, δεν έχουν πληρωθεί το ειδικό επιμίσθιο εξωτερικού για τον Ιούνη. Μάλιστα, έχει ήδη αλλάξει ο τρόπος καταβολής του από το Νοέμβρη του 2021, κάτι που δημιουργεί μεγάλες δυσκολίες στην επιβίωση των ίδιων των εκπαιδευτικών στη γερμανική πόλη.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το πρόβλημα δεν είναι μεμονωμένο, καθώς έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επιλογές του Συντονιστικού Γραφείου του Ελληνικού Προξενείου στο Μόναχο που έχει δημιουργήσει προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, υποβαθμίζει διαρκώς την ποιότητα σπουδών των παιδιών των μεταναστών στο Μόναχο και τη Νυρεμβέργη και μεταφέρει σημαντικό μέρος του κόστους λειτουργίας των σχολείων στους γονείς. Όλα αυτά, βέβαια, παράλληλα με το χρόνιο ζήτημα της μη επαρκούς στελέχωσης των σχολείων για την εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών αναγκών όλων των μαθητών και μαθητριών.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς έρχονται έτσι ακόμη μια φορά αντιμέτωποι με τα αδιέξοδα που έχουν επιφέρει στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια.

Σημειώνεται ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, για το ζήτημα, προς την υπουργό Παιδείας.

Επίσης, το ΚΚΕ, παραμένοντας στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών των παιδιών των μεταναστών από την Ελλάδα, καλεί τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες να συζητήσουν την πρότασή του και να συμβάλουν σε αυτόν τον αγώνα.

https://www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/301640/sovaro-provlima-apo-tin-mi-pliromi-toy-eidikoy-epimisthioy-exoterikoy

https://doryforos-europa.blogspot.com/2022/07/blog-post_76.html