Σύνοδος Ασφαλείας των Υπ. Άμυνας του ΝΑΤΟ

Anti-SiKo 2020

Στις 15 Φλεβάρη συνεδριάζουν οι Υπ Άµυνας των ΝΑΤΟϊκών κρατών για µια ακόµη φορά στο Μόναχο. Οι σύνοδοι αυτοί δεν σηµαίνουν τίποτα άλλο από προετοιµασία ενός ιµπεριαλιστικού επιθετικού µηχανισµού απέναντι σε άλλους αντίστοιχους, σε κράτη και κυβερνήσεις που στέκονται εµπόδιο στα σχέδια τους.

Οι εργαζοµένοι στη Γερµανία αλλά και σε όλη την Ευρώπη δεν µπορούν να περιµένουν τίποτα καλό από αυτές τις Συνόδους. Ιδιαίτερα στις µέρες µας, που τα τύµπανα του πολέµου χτυπάνε από όλες τις µεριές κάτω από τις εντολές των πετρελαϊκών εταιρίων και των πολυεθνικών που επιζητούν να διασφαλίσουν τους ενεργειακούς δρόµους και τα ενεργειακά αποθέµατα για δικό τους όφελος.

Κοµµάτι αυτών των σχεδιασµών είναι και η κατάπτυστη συµφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για την επέκταση των στρατιωτικών βάσεων που υπερψηφίστηκε χτες στις 30 Ιανουρίου 2020 από το ελληνικό κοινοβούλιο και συγκεκριµένα ΝΔ και ΚΙΝΑΛ υπερψήφισαν ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε παρόν, µετατρέποντας την Ελλάδα σε ενα απέραντο πολεµικό ορµητήριο και τον ελληνικο λαό σε στόχο των κανονιών τους. Οι εξελίξεις είναι πολύ επικίνδυνες και πρέπει να σημάνει συναγερμός παντού! Κλιµακώνεται η επιθετικότητα ανάµεσα σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ µε τη Ρωσία, την Κίνα και µε την εµπλοκή δεκάδων κρατών Ισραήλ, Ελλάδα, Τουρκία, Αίγυπτος, κλπ.

Οι πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη, στο Ιράν, στον Περσικό Κόλπο, η τεράστια συγκέντρωση δύναµης πυρός στην περιοχή προειδοποιούν για τον κίνδυνο γενικευµένης πολεµικής σύγκρουσης. ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα, τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα κα μίας χ ώρας. Μοναδικός στόχος είναι εκμετάλευση των χωρών που βάζουν στο στόχο για τα δικά τους συμφέροντα. Οι διατήρηση των πολεμικών συγκρούσεων σε όλη τη Νοτιανατολική Μεσόγειο, η επιβολή κεβερνήσεων/μαριονέτων και η εξαθλίωση και προσφυγοποίηση ολόκληρων λαών δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορου ς και απαθείς. Να αναδείξουμε και να καταδικάσουμε τις πραγματικές αιτίες των πολέμων και αυτούς που τους συντηρούν.

Η Επιτροπή Αγώνα Μονάχου, ενώνει τη φωνή της µε το Παγκόσµιο συµβούλιο για την Ειρήνη και όλες τις δυνάµεις που εναντιώνονται στο ξεπούληµα της χώρας.

Καλεί όλους να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο την πάλη σε κάθε χώρα ενάντια σε κάθε επιθετική ενέργεια των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών που καταλήγει σε πολέμους, ληστεία των πλουτοπαραγωγικών πηγών μέχρι και σε σφαγές ολόκληρων λαών.

Καταγγέλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις γενικόλογες αντιπολεμικές κορώνες που όμως δεν “δείχνουν” την αιτία των πολέμων που είναι η αναζήτηση και εξασφάλιση της κερδοφορίας πολυεθνικών εταιριών και “απρόσωπων” κεφαλαίων, μακρυά από τις ανάγκες και τα θέλω των εμπλεκομένων λαών.

Συμμετέχετε όλοι στις διαδηλώσεις ενάντια σε αυτούς τους σχεδιασμούς, κατεβείτε στους δρόμους του Μονάχου το Σάββατο 15 Φλεβάρη με τις δυνάμεις που αντιστέκονται στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.