Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για πρόσφυγες στην Ελλάδα

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι,

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες του συνεχιζόμενου εγκλήματος των ΝΑΤΟ – ΕΕ στη Μέση Ανατολή.  Πόλεμοι, επεμβάσεις στο βωμό της γεωπολιτικής κυριαρχίας, των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς οδηγούν χιλιάδες λαών στο ξεριζωμό και την προσφυγιά.

Οικογένειες με μικρά παιδιά, μάνες με μωρά στην αγκαλιά, θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο, στοιβάζονται σε hotspots και ακατάλληλες υποδομές, έρχονται αντιμέτωπες με την καταστολή, πέφτουν θύματα διακινητών, περπατάνε πάνω στις εθνικές οδούς με προορισμό την Ειδομένη για να εγκλωβιστούν στα κλειστά σύνορα από την εφαρμογή των αποφάσεων της ΕΕ αλλά και των αντιθέσεων των κρατών-μελών της. Χωρίς τα στοιχειώδη, στο κρύο στη βροχή ή σε καταυλισμούς που αποτελούν ντροπή για κάθε άνθρωπο στοιβάζονται κατά χιλιάδες οι πρόσφυγες.

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι στη Γερμανία, οι Έλληνες μετανάστες δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα των ιμπεριαλιστών. Δεν θα αφήσουμε να κυριαρχήσουν οι ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές από τους ίδιους που συμμετέχουν ή στηρίζουν τις επεμβάσεις που οδηγούν τους λαούς σε προσφυγιά.

Ως Επιτροπή Αγώνα καλούμε κάθε εργαζόμενο, μαθητή, νέο και νέα, συνταξιούχο, να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του με τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.
Οι ανάγκες στα ακόλουθα υλικά είναι άμεσες.

Τα είδη που συλλέγουμε είναι:

– Κάλτσες απορροφητικές (Frotteesocken)

– Θερμικές κουβέρτες επιβίωσης (Rettungsdecken)

– Μωρομάντηλα (Baby-Feuchttücher)

– Οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες

– Σαμπουάν, αφρόλουτρα, σαπούνι πλάκα

– Βιταμίνες

Τα υλικά θα αποσταλούν στους συναγωνιστές του ΠΑΜΕ στην Ελλάδα και από εκεί θα μοιραστούν στα διάφορα σημεία συγκέντρωσης των προσφύγων.

Η συγκέντρωση των υλικών θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24.03.2016, 16:00-20:00 στο Ελληνικό Σπίτι, Bergmannstraße 46, 80339 Μόναχο.

Εάν κάποιος δεν μπορεί να έρθει σε αυτή τη συνάντηση μπορεί να επικοινωνήσει με την γραμματεία στο mail της επιτροπής αγώνα (epitropi.agona.monachou@gmail.com) ή τηλεφωνικά στο 017699232364 για να κανονιστεί κάποιο άλλο ραντεβού.

Deutsch