Ψήφισμα καταδίκης της απρόκλητης αστυνομικής βίας ενάντια στους διαδηλωτές την επέτειο του Πολυτεχνείου

Αντιπροσωπεία της Γραμματείς της Επιτροπής Αγώνα κατέθεσε σήμερα, 18.11, στο Ελληνικό Προξενείο του Μονάχου, ψήφισμα καταδίκης της απρόκλητης αστυνομικής βίας ενάντια στους διαδηλωτές την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Το ψήφισμα παραδόθηκε και πρωτοκολλήθηκε στο Προξενείο, ως ελάχιστο δείγμα αλληλεγγύης της Επιτροπής Αγώνα στους διαδηλωτές στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει!

Η Επιτροπή Αγώνα Μονάχου  στέλνει μήνυμα καταδίκης της απρόκλητης αστυνομικής βίας και καταστολής ενάντια στη σημερινή συγκέντρωση σωματείων και φοιτητικών συλλόγων για να τιμήσουν την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου!

Σήμερα, στις συγκεντρώσεις έξω από την αμερικανική πρεσβεία και στα Προπύλαια, είδαμε όλοι την υποδειγματική στάση των συγκεντρωμένων εργαζόμενων και φοιτητών, κρατώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την πανδημία, με αποστάσεις και φορώντας μάσκες. Τίμησαν όλοι τους το επίκαιρο μήνυμα του Πολυτεχνείου, μήνυμα ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και όλες τις πολιτικές δυνάμεις που σήμερα και χθες πίνουν νερό στο όνομά του βάζοντας τους λαούς στο στόχαστρο. Αυτό το μήνυμα ήθελε να καταστείλει και να φιμώσει η ελληνική κυβέρνηση παίρνοντας απόφαση για την απαγόρευση της πορείας με πρόσχημα τον κορωνοϊό και στέλνοντας την αστυνομία να χτυπήσει και να συλλάβει διαδηλωτές.

Δεν τα κατάφεραν! Το μήνυμα του Πολυτεχνείου, του ανυποχώρητου αγώνα κάτω από όλες τις συνθήκες, ακούστηκε δυνατά.

Και εμείς, οι εργαζόμενοι και φοιτητές στη Γερμανία, βλέπουμε τι μέτρα παίρνει η αστική κυβέρνηση για την προστασία των κερδών των μονοπωλίων μέσω πανδημίας αφήνοντας το λαό ξεκρέμαστο και πνίγοντας όποτε θέλει τις διεκδικήσεις του. Ξέρουμε πολύ καλά τι μέτρα δεν πήρε η ελληνική κυβέρνηση για να προστατέψει πραγματικά την υγεία του λαού όλο το τελευταίο διάστημα, ενώ, με περίσσεια οργάνωση και ετοιμότητα, χτυπάει αναίσχυντα το εργατικό και φοιτητικό κίνημα ρίχνοντάς του το φταίξιμο για την πανδημία!

Διαδήλωση στην Αμερικάνικη Πρεσβεία

Συνεχίζουμε δυναμικά! Οι εργαζόμενοι και φοιτητές έχουν το δίκιο με το μέρος τους!

Να απελευθερωθούν χωρίς όρους όλοι οι προσαχθέντες από το πογκρόμ των αστυνομικών δυνάμεων! 

Η Γρ. της Επιτροπής Αγώνα Μονάχου

1 Trackback / Pingback

  1. Για τα φαινόμενα Κρατικής Καταστολής στην Ελλάδα -

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.