Ψήφισμα αλληλεγγύης στην κινητοποίηση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την 1 Νοέμβρη στην Αθήνα

Ψήφισμα αλληλεγγύης στην κινητοποίηση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την 1 Νοέμβρη στην Αθήνα.
Εμείς, μετανάστριες και μετανάστες που ζούμε και εργαζόμαστε στην Γερμανία, που αναγκαστήκαμε από τη φτώχεια και την ανεργία να έρθουμε σε μια ξένη χώρα χαιρετίζουμε την μεγαλειώδη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην Αθήνα την 01 Νοεμβρίου και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με τους αγώνες του ταξικού εργατικού κινήματος στην Ελλάδα!
Ξέρουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει η εξαθλίωση που έφεραν τα μέτρα που ψήφισαν οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα όλη την προηγούμενη περίοδο. Ξέρουμε καλά τι σημαίνει η νέα επίθεση που ετοιμάζουν απέναντί μας. Είναι ακριβώς αυτά που μας ανάγκασαν στην μετανάστευση!
Ξέρουμε πολύ καλά το που οδηγεί ο δρόμος της ΕΕ, ο δρόμος που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών μας. Οδηγεί στην βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική με την οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι και στην Γερμανία. Πολιτική που τσακίζει όσα δικαιώματα κατέκτησαν οι εργαζόμενοι τα προηγούμενα χρόνια. Πολιτική που έχει δημιουργήσει 3,5 εκ ανέργους, 7,5 εκατομμύρια εργαζόμενους σε minijob, την σύγχρονη δουλεμπορία της επινοικιαζόμενης εργασίας, που έχει κάνει την παιδεία και την υγεία ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.
Είμαστε σίγουροι ότι τίποτα από όσα έχουμε σήμερα ανάγκη δεν πρόκειται να μας χαριστεί. Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε όχι απλώς για να αποκρούσουμε τα όσα μας ετοιμάζουν οι εκμεταλλευτές μας σε Ελλάδα και Γερμανία αλλά για να αποσπάσουμε, για να κερδίσουμε!
Οι αγώνες που δίνει το ΠΑΜΕ και το ταξικό εργατικό κίνημα στην Ελλάδα μας γεμίζουν κουράγιο και αισιοδοξία για τις μάχες που έχουμε και εμείς μπροστά μας στην Γερμανία!
Σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στο συλλαλητήριο στις 01 Νοεμβρίου διοργανώνουμε και εμείς στη Γερμανία κινητοποιήσεις στα Ελληνικά προξενεία του Μονάχου, του Βερολίνου, του Ντίσελντορφ και της Στουτγάρδης.

Επιτροπή Αγώνα Μεταναστών Ντίσελντορφ
Επιτροπή Αγώνα Μεταναστών Κολωνίας
Επιτροπή Αγώνα Μεταναστών Δρέσδης
Επιτροπή Αγώνα Νέων Μεταναστών Βερολίνου
Επιτροπή Αγώνα Μεταναστών Μονάχου