Προβολή ταινίας

Η Επιτροπή Αγώνα Μεταναστών Μονάχου σας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας «Ψωμί και Τριαντάφυλλα» του Κεν Λόουτς, τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου ώρα 19:00 στο EineWeltHaus, Aίθουσα 211 (Schwantalestraße 80, U5 Theresienwiese).

Η ταινία είναι στα αγγλικά με λίγα κομμάτια στα ισπανικά και θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους.

 

Στο συνημμένο θα βρείτε πρόσκληση και αφίσα για εκτύπωση, που μπορούμε να κολλήσουμε σε cafe, εστιατόρια, πίνακες ανακοινώσεων. Προωθήστε την πρόσκληση σε όσο το δυνατόν περισσότερους συναδέλφους, φίλους, συμφοιτητές, συμμαθητές κτλ.

Λίγα λόγια για την ταινία:

 

“Ο Λόουτς, πληροφορούμενος το 1994, από τον σεναριογράφο Πολ Λάβερτι , την άγρια εκμετάλλευση (16ωρη δουλιά χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και με ημερήσια αμοιβή 5,2 δολάρια) των Λατινοαμερικανών μεταναστών στις ΗΠΑ, που δούλευαν σαν καθαριστές κτιρίων ιδιοκτησίας πολυεθνικών, τραστ, ακόμα και του Χόλιγουντ, αλλά και το σκληρό αγώνα τους για στοιχειώδη δικαιώματα, την τιμωρία τους με απόλυση και απέλαση, την ανοχή της συνδικαλιστικής ηγεσίας απέναντι στην εκμετάλλευση των μεταναστών, αλλά και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών από λιγοστούς ασυμβίβαστους συνδικαλιστές, πήγε στις ΗΠΑ, γνώρισε πολλούς μετανάστες εργάτες και εργάτριες, τα βάσανα και τον αγώνα τους και γύρισε το «Ψωμί και τριαντάφυλλα », που αφορά ακριβώς σ’ αυτούς. Η πλειοψηφία των «ηρώων» της ταινίας του είναι μετανάστες καθαριστές κτιρίων, οι οποίοι συναγωνίζονται με τη φυσικότητά τους τους λιγοστούς, πολύ καλούς επαγγελματίες ηθοποιούς. Μια εξαιρετική ταινία του σπουδαίου δημιουργού – ταινία «κατηγορώ» για την απάνθρωπη εκμετάλλευση των εργατών από το μεγάλο κεφάλαιο και ύμνος για τους αγώνες, την αλληλεγγύη, τις κατακτήσεις των εργατών.”