Νοέμβρης 2019 – Νοέμβρης 1973

Ο αγώνας για Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία επίκαιρος και αναγκαίος, τότε και σήμερα!


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!


Η επιβολή δικτατορικών καθεστώτων στις δεκαετίες του 1950, 1960,1970 δεν άφησε τη μετεμφυλιακή Ελλάδα εκτός. Η χούντα των συνταγματαρχών επιβλήθηκε στον Ελληνικό Λαό και στηρίχτηκε ανοιχτά από τις ΗΠΑ ως ένα ακόμη γεωστρατηγικό σχέδιο της ψυχροπολεμικής περιόδου για τη διασφάλιση των συμφερόντων μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων της εποχής. Τουρκία, Ιράκ, Χιλή, Κορέα, Ισπανία, Αργεντινή, Ινδονησία, Φιλιππίνες, Πακιστάν κ.α υπήρξαν κομμάτια αυτής της στρατηγικής με τραγικές συνέπειες για τους λαούς στους οποίους επιβλήθηκαν.


Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973, δεν ήρθε ως ξαφνικό ξέσπασμα μετά από 6 χρόνια στυγνής δικτατορίας. Απέδειξε ότι ένας οργανωμένος λαός μπορεί να ανατρέψει οποιαδήποτε πολιτική είναι εναντίων των πραγματικών συμφερόντων του.


Η Επιτροπή Αγώνα Μονάχου σας καλεί να τιμήσουμε την 46η επέτειο της Εξέγερσης, να συζητήσουμε και να εμβαθύνουμε στους στόχους των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων σήμερα, να αναζητήσουμε μαζί το δρόμο της προοπτικής για το Λαό, για τους εργαζόμενους.


Την Κυριακή, 17 Νοέμβρη 2019, στην αίθουσα του MTV, Häberl Strasse 11a, Goetheplatz, U3/U6, στις 16:30,
θα τιμήσουμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου εδώ στο Μόναχο.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει έκθεση φωτογραφικού υλικού της περιόδου, θα προβληθεί μικρό κινηματογραφικό υλικό, ενώ θα υπάρξουν παρεμβάσεις σχετικά με τη δράση του κινήματος τότε και τώρα.
Για τους μικρούς φίλους της επιτροπής θα υπάρχει παράλληλη έκθεση ζωγραφικής με θέμα: « Πολυτεχνείο 1973»
(Τις ζωγραφιές μπορούν να τις φέρουν μαζί τους και θα τις αναρτήσουμε στους πίνακες της έκθεσης)


Η Γραμματεία της ΕΑ