Εκδήλωση της Πολιτιστικής Ομάδας για τη Μέρα της Γυναίκας

Η σελίδα μας στο Facebook:

Το Σάββατο 12 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε από την Πολιτιστική Ομάδα της “Επιτροπής Αγώνα Μονάχου”, η εκδήλωση για τα δικαιώματα και τον ρόλο της γυναίκας σήμερα στον πολιτιστικό χώρο IG- Feuerwache του Μονάχου.

Στην επιτυχημένη εκδήλωση όπου υπήρχε μεγάλη συμμετοχή κοινού, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις γυναίκες στο σήμερα, μια εναλλακτική άποψη για τις αληθινές αιτίες της υποβαθμισμένης θέσης της γυναίκας σε σχέση με αυτή του άνδρα στις κοινωνίες του 21ου αιώνα, και την ευθύνη των κοινωνιών και των οικονομικών συστημάτων στην υποβάθμιση των δικαιωμάτων τους.

Ταυτόχρονα παρουσιάστηκαν προτάσεις για το πως άνδρες και γυναίκες, μαζί, μπορούν να παλέψουν για τα κοινά τους προβλήματα και για την πραγματική ισότητα “προς τα πάνω”, σε αντίθεση με τις επιφανειακές κοινωνικές αναλύσεις που είναι μόδα στις μέρες μας. Τέτοιες αναλύσεις, δυστυχώς αθωώνουν τις κοινωνικές σχέσεις και συνθήκες που δημιουργεί και επιβάλει το οικονομικό σύστημα στο οποίο ζούμε.

Παράλληλα έγινε μια ιστορική αναδρομή στα γυναικεία κοινωνικά κινήματα ανά τους αιώνες και στη καθιέρωση της 8ης Μαρτίου, ως παγκόσμια μέρα της γυναίκας. 

Πλάνο από την παρουσίαση – συζήτηση – ιστορική αναδρομή.

Στο τέλος, με κεντρικό θέμα τα παραπάνω, παρουσιάστηκε ένα αυτοσχέδιο μονόπρακτο θεατρικό δρώμενο, το οποίο γράφτηκε συλλογικά από τα μέλη της Πολιτιστικης Ομάδας και ερμηνεύτηκε από το νεοσύστατο θεατρικό τμήμα της, το οποίο δημιουργήθηκε με μεγάλο ενθουσιασμό πριν ένα μήνα και είναι ανοιχτό σε όλους (για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να αναζητήσετε τα μέσα και την ιστοσελίδα της Επιτροπής Αγώνα Μονάχου).

Θεατρικό: Η πάλη και η αλληλεγγύη θριαμβεύουν ενάντια στον δυνάστη “καπιταλιστικό κέρδος”.

Θεατρικό: Η εργοδοσία προτάσσει το κέρδος καταπατώντας το δικαιώματα της εργαζόμενης γυναίκας.Στο μέλλον στόχος της ομάδας είναι να υπάρξουν κι άλλες τέτοιες εκδηλώσεις με θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα και την κοινωνία μας ως εργαζόμενους αλλά και ως μετανάστες.