Κάλεσμα στην κινητοποίηση στις 22.07.2018

Το κυνήγι για τον έλεγχο των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς εμπορευμάτων και ενέργειας οδηγούν το τελευταίο διάστημα σε επικίνδυνη όξυνση των διεθνών ανταγωνισμών. ΝΑΤΟ και ΕΕ, ως μέλος αυτών και η Γερμανική κυβέρνηση, πρωτοστατούν στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις για να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα των δικών τους μονοπωλίων, δημιουργώντας εκατομμύρια προσφύγων και μεταναστών.

Η αντιπαράθεση της συγκυβέρνησης της Γερμανίας για τη μεταναστευτική πολιτική γίνεται για επιμέρους διαχειριστικά ζητήματα. Η ΕΕ και τα κράτη μέλη της κλείνουν τα λιμάνια σε πρόσφυγες και μετανάστες, τους εγκλωβίζουν σε χώρες όπως η Ελλάδα, βάζουν εμπόδια ακόμα και στην επανένωση των οικογενειών, σχεδιάζουν την κράτησή τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης εκτός ΕΕ. Ανοίγουν τα σύνορα μόνο όταν τα μονοπώλια έχουν ανάγκη από πάμφθηνα εργατικά χέρια και εξειδικευμένους εργάτες.

Η ίδια πολιτική είναι που επιτάσσει επίθεση σε εργασιακά, δημοκρατικά δικαιώματα και στις κοινωνικές παροχές. Αυτή η πολιτική οδηγεί σε κάθε χώρα στην εργασιακή ανασφάλεια, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, στην εντατικοποίηση, σε μισθούς και συντάξεις που δεν αρκούνε για αξιοπρεπή επιβίωση, υψηλή φορολόγηση, υψηλά ενοίκια, περιορισμένη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για όποιον δεν είναι ιδιωτικά ασφαλισμένος, περιορισμένες θέσεις παιδικών σταθμών, υποβαθμισμένη εκπαίδευση για τα παιδιά των εργατών, των λαικών οικογενειών, των μεταναστών κλπ.

Η κυβέρνηση της Βαυαρίας, το CSU, πρωτοστατεί το τελευταίο διάστημα στη λήψη τέτοιων αντιδραστικών μέτρων, τόσο στο ζήτημα των μεταναστών και προσφύγων όσο και στην καταστολή και την αστυνομοκρατία. Με μια σειρά νόμων τα τελευταία 2 χρόνια (Integrationsgesetz, Gefährdergesetz, Polizeiaufgabengesetz) έχει διαμορφώσει ένα αστυνομοκρατούμενο, αυταρχικό πλαίσιο, που στοχεύει να καταπνίξει κάθε λαϊκή αντίδραση ακόμα πριν εκδηλωθεί. Δημιουργεί ρατσιστικά και εθνικιστικά αντανακλαστικά στους ντόπιους. Εξοπλίζει την αστυνομία και το κράτος ακόμα παραπέρα ώστε να μπορούν να καταστείλουν πιθανές απεργίες και λαϊκές κινητοποιήσεις.

Η μόνη απάντηση απέναντι σε αυτή την πολιτική είναι οι εργαζόμενοι, ντόπιοι και μετανάστες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και οι νέοι να οργανώσουν την αντίσταση τους μέσα από τα συνδικάτα τους, τις επιτροπές αγώνα στα εργοστάσια και στις γειτονιές. Να παλέψουν το σύστημα που γεννάει το φασισμό και το ρατσισμό και μορφώματα όπως αυτό του AFD.

Καλούμε τους εργαζόμενους να απεγκλωβιστούν από διαχειριστικές λογικές που προτείνουν διάφορες δυνάμεις ως απάντηση στην πολιτική που ακολουθείται σήμερα. Να μην μπούνε στη λογική του μικρότερου κακού, να μην υποτάξουν μπροστά στην δήθεν «ενότητα ενάντια στη δεξιά» τα συμφέροντα τους. Καπιταλισμός και «δίκαιη ανάπτυξη» για τον λαό δεν συμβιβάζονται, γιατί η ανάπτυξη αυτή προϋποθέτει ισοπεδωμένα λαϊκά δικαιώματα.

Καταγγέλουμε την εφαρμογή των πρόσφατα ψηφισμένων νόμων σε μέλος της SDAJ, που συμμετείχε σε κινητοποιήσεις στη Νυρεμβέργη.

  • Απαιτούμε να αρθούν άμεσα οι κατηγορίες ενάντια στο μέλος της SDAJ.
  • Απαιτούμε να παρθούν πίσω οι νόμοι που αυξάνουν την αστυνομοκρατία και την καταστολή.
  • Απαιτούμε εδώ και τώρα την απεμπλοκή της Ελλάδας και Γερμανίας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ, να γυρίσουν τώρα πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές και να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου.