Εδώ και ένα μήνα πια γονείς και παιδιά μένουμε σπίτι, αλλά όχι μόνοι. Το να μείνουμε σπίτι είναι ζήτημα συλλογικής αλληλεγγύης και όχι απλά ατομικής ευθύνης!

Η επιτροπή αγώνα Μονάχου στην προσπάθεια αναβάθμισης του site της παίρνει την πρωτοβουλία, με την βοήθεια γονιών και εκπαιδευτικών προσχολικής και σχολικής αγωγής, την δημιουργία ομάδας αλληλεγγύης και υποστήριξης των γονιών  που βρίσκονται σπίτι και προσπαθούν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες να απασχολήσουν τα παιδιά τους  δημιουργικά.

Για τους μικρούς μας φίλους που βρίσκονται στο σπίτι οι καταστάσεις που βιώνουν είναι πρωτόγνωρες, τα περισσότερα  παιδιά είναι  μπερδεμένα  για το αν είναι σε διακοπές ή όχι.  Ειδικά για τα παιδιά μικρότερης ηλικίας  χρειάζεται να δείξουμε ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς όλο αυτό δεν είναι εύκολο ούτε να το διαχειριστούν αλλά ούτε και να το αντιληφθούν. Είναι αναγκασμένα για αρκετές ώρες της ημέρας να βρίσκονται μέσα στο σπίτι και οι γονείς από την άλλη, είτε άνεργοι, είτε εργαζόμενοι που βρίσκονται αυτές τις μέρες στο σπίτι, είτε ακόμα εργαζόμενοι που σε αυτές τις συνθήκες είναι υποχρεωμένοι να πάνε στη δουλεία, αλλά το κράτος δεν τους έχει δώσει θέση σε ένα από τα Notbetreuungsgruppen προσπαθούν να μείνουν αισιόδοξοι και αυτό πρέπει να κάνουμε, ενώ παράλληλα να απασχολήσουν τα παιδία τους.

Οι μέρες που είμαστε μέσα στο σπίτι είναι σίγουρα δύσκολες… όμως μπορούν να γίνουν και αρκετά δημιουργικές! Με ένα βιβλίο, μια ταινία, ένα επιτραπέζιο, μια κατασκευή.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι, δείχνουμε τη συμπαράσταση μας, δεν είμαστε μόνοι.

Περιμένουμε και τις δικές σας προτάσεις, απόψεις, ιδέες!