Κινητοποίηση ενάντια στον αυταρχισμό στην Ελλάδα

Η Επιτροπή Αγώνα Μονάχου, συμμετείχε στην κινητοποίηση ενάντια στον αυταρχισμό στην Ελλάδα στα πλαίσια μιας παγκόσμιας καμπάνιας την Κυριακή 18.04.2021 στην πλ. Stachus στο κέντρο του Μονάχου.

Η Επιτροπή έδωσε το παρών με το δικό της πλαίσιο και συνθήματα, αναδεικνύοντας την κόκκινη γραμμή που ενώνει τον εντεινόμενο αυταρχισμό και την αστυνομική αυθαιρεσία με την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, στα δημοκρατικά δικαιώματα. Ο εχθρός-λαός μπαίνει για μια ακόμη φορά στο στόχαστρο τη στιγμή που το κατακτημένο 8ωρο, η δουλεία με δικαιώματα και αξιοπρεπείς αμοιβές, η ασφαλιστική κάλυψη, το δικαίωμα στη σύνταξη, το δικαίωμα στο συναθροίζεστε και τόσα άλλα προσπαθούν να ξηλωθούν μεθοδικά και αποφασιστικά από την κυβέρνηση της Ελλάδας.

Δεν αποτελεί “κεραυνό εν αιθρία” αυτή η επίθεση, καθώς έρχεται να συμπληρώσει ένα μπαράζ αντιλαϊκών μέτρων με ιδιαίτερη ένταση τα τελευταία 11 χρόνια με σκοπό την ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και των Τραπεζών και εφαρμόστηκαν απαρέγκλιτα και χωρίς καθυστέρηση από όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν από την Ελλάδα.

Η Επιτροπή Αγώνα Μονάχου καλεί τόσο τους Έλληνες μετανάστες αλλά και όλους τους εργαζόμενους στη Γερμανία να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους αγώνες του Ελληνικού λαού και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά ταυτόχρονα να δυναμώσουν τη δικιά τους οργάνωση και πάλη για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικών μας δικαιωμάτων, εδώ στη Γερμανία, που με τη σειρά τους μπαίνουν διαρκώς σε αμφισβήτηση.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για την υγεία, τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού!