Για τα φαινόμενα Κρατικής Καταστολής στην Ελλάδα

Η καταστολή, η κρατική τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δεν θα περάσουν!

Η Επιτροπή Αγώνα Μονάχου, παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία την έξαρση της κρατικής καταστολής στην Ελλάδα.

Τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα τρομοκρατίας και αυθαιρεσίας των αστυνομικών οργάνων και της μερικής ή συνολικής πολιτικής κάλυψης που δίνεται από την Ελληνική Κυβέρνηση, δείχνουν ότι μόνο τυχαία δεν είναι τέτοια περιστατικά.

Μέσα σε συνθήκες πανδημίας και εγκλεισμού της κοινωνίας για τον περιορισμό της μετάδοσης, η Ελληνική Κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε ένα μπαράζ νομοθετημάτων που θίγουν άμεσα το μέλλον των εργαζομένων τόσο το εργασιακό, όσο και το μορφωτικό. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την έξαρση της πανδημίας για να προωθήσει αντιλαϊκούς νόμους, νόμους έντασης της αστυνομοκρατίας. Η πραγματική της στόχευση όμως είναι να επιβάλει σιγή νεκροταφείου.

Απέναντι στη λαϊκή κινητοποίηση ενάντια σε αυτή την πολιτική και στην έλλειψη ουσιαστικών μέτρων για τη θωράκιση της υγείας του λαού, η κυβέρνηση απαντά με ένταση της κρατικής καταστολής και διώξεις των εργατικών-λαϊκών αγώνων.

Ως εργαζόμενοι στο εξωτερικό, πολλοί προερχόμενοι από την Ελλάδα, τασσόμαστε αλληλέγγυοι στην οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων στην Ελλάδα, απέναντι σε αυτές τις πολιτικές. Καλούμε όλους να συμπαρασταθούν στον αγώνα για τη θωράκιση της Δημόσιας υγείας, αλλά και τη διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων που πλέον είναι στο καθημερινό στόχαστρο.

Κανένας μόνος του στην πανδημία, κανένας μόνος του στην κρίση. Και εδώ στη Γερμανία και στην Ελλάδα και παντού, απαιτούμε κριτήριο αντιμετώπισης της πανδημίας να είναι η Υγεία του λαού και όχι η κερδοφορία πολυεθνικών ομίλων στο φάρμακο, στην υγεία κτλ.

Αντί για επιδοτήσεις των αεροπορικών εταιρειών, των ξενοδόχων και των εφοπλιστών, για «ειδικούς φρουρούς» και αστυνομοκρατία να στελεχωθεί άμεσα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με γιατρούς, νοσηλευτές και υλικοτεχνική υποδομή, ικανή να αντιμετωπίσει αυτή την κρίσιμη κατάσταση.

Απέναντι στην Κρατική βία και καταστολή να ορθώσουμε την ταξική αλληλεγγύη των εργαζομένων και να ενισχύσουμε αποφασιστικά τη συλλογική και συντονισμένη αντεπίθεση μας.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για την υγεία, τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού!

Σχετικά θέματα:

Ψήφισμα καταδίκης της απρόκλητης αστυνομικής βίας ενάντια στους διαδηλωτές την επέτειο του Πολυτεχνείου – (makk.gr)