Καταδικάζουμε τις ακροδεξιές-νεοναζιστικές επιθέσεις στο Κέμνιτς

Καταδικάζουμε τις επιθέσεις ακροδεξιών-νεοναζιστικών οργανώσεων κατά αλλοδαπών που εκδηλώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο γειτονικό Κέμνιτς της ανατολικής Γερμανίας. Αφορμή των επεισοδίων ήταν ο θάνατος ενός 35χρονου Γερμανού, κουβανικής καταγωγής, που μαχαιρώθηκε κατά τη διάρκεια συμπλοκών το Σάββατο 25/08 υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Το περιστατικό ήταν βούτυρο στο ψωμί εθνικιστικών και νεοναζιστικών οργανώσεων, που βρήκαν την ευκαιρία να βγουν από τα λαγούμια τους και να επιδοθούν σε απειλές, προκλήσεις, ακόμα και ξυλοδαρμούς κατά μεταναστών και προσφύγων. Όλη την προηγούμενη βδομάδα προσπαθούσαν με καθημερινές συναθροίσεις και συνθήματα όπως: “Έξω οι ξένοι”, “Εμείς είμαστε ο λαός” να χύσουν το ναζιστικό τους δηλητήριο και να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Οι ακροδεξιές και νεοναζιστικές οργανώσεις δεν είναι απλά ένα μάτσο φανατικοί ή τρελοί που μισούν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, όπως θέλουν να τους παρουσιάζουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Είναι και αυτοί “τέκνα” του καπιταλιστικού συστήματος, συμπληρώνουν το αστικό πολιτικό φάσμα, έχουν διασυνδέσεις με αστικά κόμματα του γερμανικού κοινοβουλίου, όπως το ακροδεξιό “Εναλλακτική για τη Γερμανία” (AfD), και απολαμβάνουν την ανοχή του γερμανικού αστικού κράτους, κάτι που αποδεικνύεται από τις σχεδόν ανύπαρκτες αστυνομικές δυνάμεις στο Κέμνιτς και το ότι η τοπική κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να εμποδίσει τις νεοναζιστικές ομάδες.

Τα φασιστοειδή στη Γερμανία, όπως και τα “ξαδέρφια” τους οι Χρυσαυγίτες στην Ελλάδα, είναι το “μακρύ χέρι” του καπιταλιστικού συστήματος που τους χρησιμοποιεί, για να αποπροσανατολίζει την εργατική τάξη, να σηκώνει διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε ντόπιους και ξένους εργαζομένους, να ποτίζει τη νεολαία με το ρατσιστικό μίσος και να τη φανατίζει προετοιμάζοντάς την για μελλοντικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Οι φασίστες, όπως και τα αφεντικά τους οι καπιταλιστές, θέλουν “σιγή νεκροταφείου” στους χώρους δουλειάς, να μην κινείται φύλλο, οι εργάτες να δουλεύουν σαν σκλάβοι και να λένε και ευχαριστώ. Παράλληλα, με πρόφαση τον “ακροδεξιό εξτρεμισμό”, το αστικό κράτος αναπαράγει το ιδεολόγημα των, υποτιθέμενων, “δύο άκρων”, ώστε να ενδυναμώσει παραπέρα το νομοθετικό του οπλοστάσιο και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του εναντίον, ουσιαστικά, των λαϊκών και εργατικών αγώνων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της Γερμανίας να απομονώνουν ακροδεξιές και νεοναζιστικές οργανώσεις, να αντιπαλεύουν τη ναζιστική ιδεολογία και πρακτική.

Απέναντι στον εθνικισμό και το ρατσισμό αντιτάσσουμε την ενότητα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Αγωνιζόμαστε ενάντια στο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα και το κράτος του, που γεννά και χρησιμοποιεί τα νεοναζιστικά μορφώματα.