Είναι η πανδημία προϊόν βιολογικού πολέμου;

Μεταξύ των πολλών και ευφάνταστων  θεωριών συνωμοσίας διαδόθηκε στα κοινωνικά δίκτυα και η θεωρία οτι ο SARS-CoV-2 δημιουργήθηκε στα εργαστήρια ως ένα βιολογικό όπλο. 


Αν και η συγκεκριμένη θεωρία έχει διαψευσθεί ως αβάσιμη από τους επιστημονικούς κύκλους δεν παύει να ισχύει το γεγονός οτι παρόμοιου τύπου βιολογικά όπλα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον.


Σε αυτό το ενδεχόμενο επέλεξε να αναφερθεί και ο γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa). Μαλιστα δεν απέκλεισε την πιθανότητα ότι μια εκτεταμένη επίθεση βιολογικών όπλων, με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε αντίποινα με συμβατικά ή πυρηνικά όπλα.

Για τον «κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων με βιολογικά όπλα» είχε προειδοποιήσει και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες τον περασμένο Ιούλιο ενώ ο Μπρους Εϊλγουορντ, σύμβουλος στον ΠΟΥ, εκτίμησε ότι παρά τα επιστημονικά επιτεύγματα ο κόσμος δεν είναι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει μελλοντικές πανδημίες.

Με λίγα λόγια αν για οποιοδήποτε λόγο στο μέλλον μας βρεί και αυτό το κακό, κατ’ ομολογια των ιθυνόντων, θα είμαστε και πάλι ανέτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε παρόλα όσα έχουμε βιώσει τους τελευταίους μήνες και τα οποία ήταν πολύ διδακτικά για το πώς θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται μια τέτοια καταστροφή. 

Πως αντιμετωπίζεται όμως μια νέα μελλοντική πανδημία;

Οι κουβανοί είναι αλληλέγυοι στους πλητόμενους από την πανδημία λαούς στέλνοντας τους γιατρούς τους για βοήθεια
Αποχαιρετισμός των κουβανών γιατρών που πάνε να βοηθήσουν στην Ιταλία


Μα φυσικά όπως αυτή αντιμετωπίστηκε από τον Κουβανικό λαό ο οποίος μάλιστα απλόχερα έδειξε την αλληλεγγύη του και στους αλλους πληττόμενους λαούς στέλνοντας τα “τάγματα” γιατρών του να περιθάλψουν, να βοηθήσουν και να οργανώσουν τους σφοδρά χτυπημένους και ευρισκόμενους στο έλεος της πανδημίας λαούς. Σε αυτούς μάλιστα συμπεριλαμβανονται και λαοί από πλούσιες δυτικές χώρες μέλη του ΝΑΤΟ με διαλυμένο το υγειονομικό τους σύστημα όπως είδαμε στην περίπτωση της “επεμβασής” τους στη βόρεια Ιταλία.

Οι κουβανοί γιατροί απέδειξαν έμπρακτα πως πρέπει να καταπολεμηθεί μια πανδημία σε αντίθεση με το ΝΑΤΟ που προωθεί για το σκοπό αυτό τα κανόνια του.


Αντί αυτού οι κυβερνήσεις των χωρών μελών του ΝΑΤΟ λαμβάνουν πρόσκαιρα υγειονομικά μέτρα προσλαμβάνοντας περιορισμένο αριθμό συμβασιούχων γιατρών εξαμήνου και κάνοντας εσωτερικές μεταθέσεις προσωπικού στα νοσοκομεία που βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής, για να κρύψουν την γύμνια της πολιτικής των περικοπών που έχει καταστρέψει τις κοινωνικές δομές περίθαλψης. Στη Γερμανία που ζούμε είμαστε μάρτυρες αυτής της πολιτικής που περιόρισε τον αριθμό των νοσοκομείων κατά το ήμισυ την τελευταία δεκαπενταετία.  


Στον αντίποδα των περικοπών στην υγεία βρίσκεται η αύξηση των δαπανών για την άμυνα. Γι αυτό λοιπόν και ο  ο γγ του ΝΑΤΟ υπόσχεται αντί για φάρμακα βόμβες στα κεφάλια των λαών, των οποίων οι αστικές τάξεις είναι επιθετικές απέναντι στο ΝΑΤΟ διεκδικώντας αναβάθμιση στο ρόλο τους στην διεθνή σκακιέρα και είναι σε οικονομικό ανταγωνισμό με μονοπώλια που προστατεύει το ΝΑΤΟ.


Γι αυτό κι εμείς μαζί με το γερμανικό λαό πρέπει να παλεύουμε για ένα ισχυρότερο δημόσιο υγειονομικό σύστημα, στα πρότυπα της κουβανικής φιλοσοφίας, και στην αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που ενεργούν άναρχα και δεν έχουν άλλη έγνοια από την υπεράσπιση της εξουσίας και της κερδοφορίας των κεφαλαίων αδιαφορόντας για τις συνέπειες στη ζωή των λαών και βάζουν σε κίνδυνο τον πλανήτη και το μέλλον της ανθρωπότητας.

Σχετικά άρθρα:

Εμβόλια κατά του κοροναϊού

Εν μέσω πανδημίας δαπανήθηκαν 1,83 τρισ. δολάρια στους παγκόσμιους στρατιωτικούς εξοπλισμούς

Η Κούβα θέλει να εμβολιάσει και τους τουρίστες της

1 Trackback / Pingback

  1. Λίγα (επιστημονικά) λόγια για τα εμβόλια κατά του Κοροναϊού – μέρος 3ο -

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.