ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες και νέοι, μετανάστες και μετανάστριες!

Η 1η Μάη είναι η μέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη τιμά αγωνιστικά τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο, τιμά τους ηρωικούς αγώνες και τις κατακτήσεις τους εργατικού κινήματος στην ταξική πάλη με το κεφάλαιο και τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού. Αποτελεί σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, οδηγό για τις μάχες που θα δοθούν στο μέλλον.

Σήμερα παρά την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, παρά τις αντικειμενικές δυνατότητες που υπάρχουν για να ζήσουμε αξιοπρεπώς, με λιγότερες ώρες δουλειάς και καλύτερους μισθούς, χωρίς ανεργία, με ευρύ φάσμα κοινωνικής φροντίδας, ζούμε συνεχώς με την ανασφάλεια της ανεργίας, σε συνθήκες εργοδοτικής τρομοκρατίας, με εξαθλίωση, κακοπληρωμένη εργασία, ακριβοπληρωμένες και χαμηλής ποιότητας παροχές υγείας και παιδείας, τόσο στην Ελλάδα όσο και εδώ.

Χιλιάδες μετανάστες, νέοι και παλιότεροι εργαζόμενοι, ανειδίκευτοι ή επιστήμονες αποτελούν το νέο κύμα μεταναστών αποτέλεσμα της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης. Οι ελπίδες των περισσότερων για μια καλύτερη ζωή διαψεύδονται σύντομα! Εδώ στην ισχυρή Γερμανία, την ατμομηχανή της ΕΕ, αντιμετωπίζουν την ανεργία, την ημιαπασχόληση (Minijobs), τα μοντέρνα σκλαβοπάζαρα ή δανειζόμενη εργασία (Leiharbeit), το ρατσισμό, την εκμετάλλευση. Οι ελληνικές και γερμανικές κυβερνήσεις, πιστές στις επιταγές και κατευθύνσεις της ΕΕ, ρίχνουν τα βάρη της κρίσης στην εργατική τάξη και στα λαϊκά στρώματα με ευθεία επίθεση στα όσα δικαιώματα έχουν απομείνει από προηγούμενα χρόνια. Ταυτόχρονα ενισχύουν με ζεστό χρήμα τα μονοπώλια, τους βιομήχανους, εφοπλιστές και τραπεζίτες και ρίχνουν κάποια ψίχουλα στους λαούς. Τα ίδια και εδώ και στην Ελλάδα.

Για εμάς τους μετανάστες είναι ξεκάθαρο ότι η αντι – μερκελική ρητορεία της τωρινής κυβέρνησης της Ελλάδας χτυπάει το σαμάρι… και κρύβει τον πραγματικό αντίπαλο που είναι το μεγάλο κεφάλαιο και οι ενώσεις του όπως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα. Τα περί κόντρας Ελλάδας Γερμανίας κρύβουν αντιθέσεις μεταξύ των αστικών τάξεων των ΗΠΑ/Γαλλία/Ιταλίας (και άλλων χωρών όπως της Ελλάδας) με τη Γερμανία, που βγαίνει προς το παρόν κερδισμένη από αυτή την καπιταλιστική κρίση.

Οι μετανάστες πρέπει να πάρουμε θέση απέναντι σε αυτή την κατάσταση. Οι λαοί δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από δήθεν σωτήρες. Να οργανωθούμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους, το ντόπιο κίνημα, να παλέψουμε σε ταξική κατευθύνση, να χτίσουμε την αντιμονοπωλιακή – αντικαπιταλιστική συμμαχία που είναι η μόνη απάντηση στο καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Μαζί με τους Γερμανούς, Τούρκους κλπ. συναδέλφους μας, με τις επιτροπές αγώνα σε εργοστασιακούς χώρους, σε γειτονιές, για να μπορέσουμε να κερδίσουμε αυτά που μας ανήκουν, αυτά που εμείς παράγουμε, για να κοινωνικοποιηθεί ο πλούτος που παράγουμε. Για αλλαγή συσχετισμών στα σωματεία σε ταξική κατεύθυνση, ξεσκέπασμα της ρεφορμιστικής πολιτικής που ακολουθούν οι ηγεσίες τους πχ. Verdi, IGMetall, σε αντιπαράθεση με τη λογική της “ταξικής συνεργασίας”.

Παλεύουμε για μονομερή διαγραφή του χρέους, πλήρη αποδέσμευση από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και από όλους τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής για την εξυπηρέτηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης και των λαικών οικογένειων.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΜΠΛΟΚ
ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

Επιτροπή Αγώνα Μεταναστών Μονάχου