Αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους της Αττικής

Κάλεσμα των Επιτροπών Αγώνα Γερμανίας

Eκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, και τη συμπαράστασή μας στους τραυματίες και τους πυροπαθείς που βρίσκονται και θα βρεθούν σε όλο και χειρότερη θέση.

Γνωρίζουμε ότι οι πυροσβέστες και οι εθελοντές έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις με αυταπάρνηση στη μάχη κατά της φωτιάς και στη διάσωση δεκάδων ανθρώπων. Ωστόσο δεν μπορούμε να μην καταγγείλουμε την ανυπαρξία κεντρικού σχεδιασμού, συντονισμού, τη σταθερή έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας και δασοπυρόσβεσης.

Είναι παράγοντες που έχουν επισημανθεί από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα με ιδιαίτερα έντονο τρόπο και κατ’ επανάληψη το προηγούμενο διάστημα, ως προτεραιότητα για τη ζωή του εργαζόμενου λαού και δυστυχώς σήμερα η απουσία τους συμβάλλει καθοριστικά ώστε να μετράμε ανθρώπινες ζωές, σε μια ασύλληπτη τραγωδία.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό, τα ανεπαρκή μέσα δασοπυρόσβεσης και υποδομών αντιπυρικής προστασίας είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ενώ δίνει γη και ύδωρ στους επιχειρηματικούς ομίλους στο όνομα της «ανάπτυξης», αντιμετωπίζει την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος ως «κόστος».

Μεγάλες ευθύνες έχει τόσο η τωρινή κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες αλλά και όσες πολιτικές δυνάμεις στηρίζουν αυτήν την πολιτική.

Η ελληνική κυβέρνηση άμεσα να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ικανοποιηθούν οι πρώτες ανάγκες όσων έχουν πληγεί.

Στηρίζουμε τις προσπάθειες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ και των Λαϊκών Επιτροπών που μέχρι τώρα έχουν συγκεντρώσει είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους.

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη ενώ η έκφραση αλληλεγγύης θα συνεχιστεί από σωματεία και φορείς, οι οποίοι και θα οργανώσουν την πάλη τους για να διεκδικήσουν την πλήρη αποκατάσταση από τις καταστροφές και τις αποζημιώσεις των πυροπλήκτων.

Καλούμε τους εργαζόμενους στη Γερμανία να σταθούν αλληλέγγυοι προς τους κατοίκους των πληγέντων περιοχών και να τους στηρίξουν οικονομικά μέσω του λογαριασμού του

ΠΑΜΕ: PAME HELLAS

IBAN GR5401101460000014600166830

BIC ETHNGRAA

Αιτιολογία συναλλαγής/Verwendungszweck: PYROPLIKTOI ATTIKIS