Αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των νησιωτών

με στόχο τον απεγκλωβισμό των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών από τα ελληνικά νησιά και τα hot spots

Εμείς, οι Έλληνες μετανάστες στο εξωτερικό, συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα για απεγκλωβισμό των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών από τα ελληνικά νησιά και τα hot spots. Εμείς καταλαβαίνουμε απόλυτα, τί σημαίνει να ξεριζώνεσαι από τον τόπο σου, για να βρεις μια καλύτερη ζωή! Πόσο μάλλον, όταν κινδυνεύει η ζωή σου η ίδια από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. 

Εμάς, τους Έλληνες μετανάστες στο εξωτερικό, που η καπιταλιστική κρίση, η φτώχεια και η ανεργία στην Ελλάδα μας οδήγησαν στην αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος σε ξένο τόπο.

Για εμάς, τους Έλληνες μετανάστες στο εξωτερικό, που ακόμα και με τη σημερινή καπιταλιστική ανάπτυξη η επιστροφή μας στην πατρίδα φαίνεται ως άπιαστο όνειρο.
Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων των νησιών που εναντιώνονται στην ύπαρξη δομών στα νησιά (κλειστές ή ανοιχτές). Καταδικάζουμε:
– Τον κυβερνητικό αυταρχισμό και την ωμή βία της κυβέρνησης, που έφτασε στο σημείο να στείλει ΜΑΤ στα ελληνικά νησιά. – Την πολιτική της ΕΕ και των Ελληνικών κυβερνήσεων, που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στα νησιά μας, μέσα από τη συμφωνία της με την Τουρκία.

Απαιτούμε:
– Την άμεση αποχώρηση των δυνάμεων καταστολής από τα ελληνικά νησιά.  – Να μην γίνει κανένα νέο hot spot και να κλείσουν όλα τα υπάρχοντα.
– Τον άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων και των μεταναστών από τα νησιά.
– Να μεταφέρονται οι αιτούντες άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε δημόσιου, ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας, και στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, να ταξιδεύουν στις χώρες προορισμό τους.
– Να ακυρωθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, που συνυπέγραψε η Ελλάδα, και η οποία εγκλωβίζει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στα νησιά μας, καθώς και αυτή του Δουβλίνου που δεν επιτρέπει να φτάσουν στις χώρες προορισμού τους.  
– Να σταματήσουν οι ελληνικές κυβερνήσεις, είτε η προηγούμενη με πυρήνα το ΣΥΡΙΖΑ είτε αυτή της ΝΔ, να μετατρέπουν τα νησιά μας σε ανοιχτές φυλακές και το Αιγαίο σε τάφο χιλιάδων κατατρεγμένων.
– Να αποζημιωθούν στο 100% οι νησιώτες που έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μαζικού εγκλωβισμού.
– Να σταματήσει η πολιτική, τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ όσο και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, ενεργούς συμμετοχής στις ιμπεριαλιστικές αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που δημιουργούν τους χιλιάδες     προσφύγων. Να σταματήσουν να δίνουν γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών επεκτείνοντας τις αμερικανο-νατοϊκές βάσεις στην πατρίδα μας 

Η Γραμματεία της Επιτροπής Αγώνα Μονάχου