Πυρόπληκτοι στην Εύβοια: Μεγάλη αλληλεγγύη από το λαό

Οι πρόσφατες πυρκαγιές στην Εύβοια κατέστρεψαν τεράστιο φυσικό πλούτο και το βιός πολλών βιοπαλαιστών. Ο κρατικός μηχανισμός αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ανεπαρκής. Τόσο στην καταστολή όπως – αλλά κυρίως – στην πρόληψη τέτοιων καταστροφών. Δεν ήταν η κακιά στιγμή ή η ανικανότητα των εμπλεκόμενων αλλά η διαχρονική επιλογή εγκατάλειψης του λαού και των αναγκών του που δεν μεταφράζονται σε άμεσο κέρδος, από το καπιταλιστικό κράτος.

Οι εργαζόμενοι, oi νέοι και οι συνταξιούχοι έχοντας νιώσει και οι ίδιοι την ίδια εγκατάλειψη και απόγνωση σε διάφορες φάσεις του αγώνα τους για επιβίωση, αντέδρασαν ακαριαία με όλες τους τις δυνάμεις και έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους οργανόνοντας επαναλαμβανόμενες αποστολές βοήθειας με είδη πρώτης ανάγκης και ότι άλλο μπορεί να στηρίξει τις τοπικές κοινωνίες και τους μικρούς παραγωγούς. 

Επιλέξαμε το παρακάτω άρθρο γιατί δίνει μια πρώτη εικόνα του μεγέθους της λαϊκής αλληλεγγύης:

/eidisi/ergatiki-taxi/267636/sygkentronoyn-eidi-protis-anagkis-ekfrazontas-tin-emprakti-allileggyi

Η επιτροπή αγώνα Μονάχου συμμετέχει κι αυτή σε αυτό το κίνημα μέσω της Ελληνικής κοινότητας της Δρέσδης η οποία συλλέγει χρήματα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αγορά ειδών πρώτης ανάγκης και ζωοτροφών για την στήριξη της  μικρομεσαίας ζωικής  παραγωγής. Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να βρει κάποιος στην ανακοίνωσή μας:

https://makk.gr/sumparastasi-puropliktous-euboia/